Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Η στοματική φροντίδα της εγκύου είναι «ζωτικής σημασίας για την υγεία του παιδιού

Μια νέα μελέτη προτείνει ότι η στοματική υγεία εγκύων γυναικών μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία του μωρού.

Οι έγκυες γυναίκες μπορεί να νοσήσουν από ουλίτιδα, ήπια έως σοβαρή διεύρυνση ούλων ή να εμφανίσουν μικρούς όγκους στη στοματική κοιλότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Αν και η αιμορραγία και η φλεγμονή των ούλων έχει παρατηρηθεί σε όλα τα τρίμηνα της κύησης, εξαφανίζεται συνήθως τρεις έως έξι μήνες μετά την γέννα, υπό την προϋπόθεση ότι εφαρμόζονται σωστά μέτρα στοματικής υγιεινής.
Οι όγκοι που αναφέρθηκαν, οι οποίοι δεν είναι καρκινικοί, εμφανίζονται στο στόμα και συνήθως εξαφανίζονται μετά τη γέννηση του παιδιού. Συνήθως είναι ανώδυνοι με μοβ ή κόκκινο χρώμα, αλλά μπορούν να παρουσιάζουν αυθόρμητη αιμορραγία.
Ο Robert Roesch, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Γενικής Οδοντιατρικής, δήλωσε: «Η ουλίτιδα και η διεύρυνση των ούλων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θεωρείται ότι είναι αποτέλεσμα αυξημένης απάντηση σε βακτήρια που αναπτύσονται φυσιολογικά στο στόμα. «Γι ‘αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό ο οδοντίατρος να εκπαιδεύσει και να παρακινήσει τους ασθενείς να διατηρήσουν την καλή στοματική υγιεινή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.”
Τον Ιανουάριο του 2010, αναφέρθηκε η πρώτη στην ιστορία τεκμηριωμένη σχέση μεταξύ εμβρυϊκού θανάτου και ουλίτιδας-οφειλόμενης σε εγκυμοσύνης.
Η μελέτη αυτή εξηγεί ότι η αιμορραγία στα ούλα επιτρέπει στα βακτήρια του στόματος να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος και ενδεχομένως να μολύνουν ένα έμβρυο.
Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να παραγματοποιούν τακτικές επισκέψεις ανα εξάμηνο, ώστε να συμβουλεύονται τον οδοντίατρο τους εάν παρατηρήσουν οποιαδήποτε αλλαγή στην στοματική τους υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...